یکی از موارد مهم برای نگهداری گربه در خانه دستشویی است و همچنین استفاده بهینه گربه از خاک مخصوص دستشویی نیازمند توجه شما صاحبان گربه در منزل و به خصوص آپارتمان است.
برای نگهداری بهینه، چگونگی استفاده و همچنین سن مناسب برای استفاده از خاک مخصوص دستشویی گربه نکات بسیار مهمی وجود دارد و از شما دعوت میکنیم برای آشنایی با این موارد مهم تا پایان با ما همراه باشید.
از کجا بفهمیم بچه گربه دستشویی دارد ؟
یکی از سوال های ابتدایی ممکن است این باشد که دقیقا گربه چه زمانی دستشویی دارد و کی نیاز به استفاده از آن را دارد، و این نیاز وجود داره که حتما از خاک و یا محل مخصوص خودش استفاده کنه، فراموش نکنید که انتخاب شما یکی از باهوشترین موجودات روی زمین هستش و نکته های زیادی برای فهمیدن این مسئله وجود داره.
براساس تجربه و ارتباط ما با صاحبان گربهها، این موارد رو میتونیم به صورت زیر تقسیمبندی کنیم:
- گربه ممکنه شروع به خراشیدن محیط کنه: گربه به دلیل غریزه خودش ممکنه وقتی که نیاز به دستشویی داره شروع کنه محیط زیر پنجه خودش رو بکنه، میتونه موکت باشه، فرش باشه و اگه از محیط خونه هم به نحوی دور باشه، شروع به کندن خاک کنه که یکی از نشانه های اصلی دستشویی هستش.
- تحرک زیاد: یه نشانه خیلی ساده هم که میتونه خیلی به شما کمک کنه بیقراری های لحظهای گربه، چرخیدن دور سر خودش و حتی چرخیدن توی خونه هستش، البته به این نکته توجه کنید که اگر گربه وقت بازی این کارارو کرد نیازی نداره به سمت دستشویی ببریدش و حتما باید به نکات دیگه هم دقت کنید.
- بو کردن محیط اطراف: یک نکته خیلی مهم برای گربه ها پیدا کردن محیط مناسب دستشویی و توی خونه، پیدا کردن ظرف دستشویی هسش، پس اگر گربه شما به صورت غیرعادی شروع به بو کشیدن و جستوجو کرد، قطعا بدونید به دنبال ظرف دستشویی میگرده.
- زبان بدن ویژه شرایط: خیلی از گربهها براساس غریزه زبان بدن دارن و در ارتباط با دیگران از اون بهره میبرن، اگر گربه شما عادت به استفاده از زبان بدن داره و خود به خود به کشیده نشون دادن بدنش بدون حالت تهاجمی اقدام کرد، باید بدونید که وقت دستشویی هستش و گربه سعی داره شما رو متوجه کنه که نیاز به دستشویی داره.
در حقیقت مواردی بالا، بهترین نکاتی هستش که شما میتونید به راحتی تشخیص بدید که گربه شما نیاز به دستشویی داره یا خیر.
البته این نکته رو فراموش نکنید که اگر مدت زیادی هستش گربه شما دستشویی نمیره و تغییراتی هم توی خاک ایجاد نشده میتونه نشانه خطرناک انسداد مثانه باشه و باید حتما به دامپزشک مراجعه کنید.
گربه در روز چندبار مدفوع میکند؟
سیکل دقیقی برای اینکه بدانید گربه در روز دقیقا چندبار مدفوع میکند به نشانه های خیلی مختلفی بستگی داره، دلایل زیادی روی این نکته تاثیر دارند و شما باید مواردی نظیر تحرک، نژاد، رژیم غذایی و بیماری های احتمالی را در نظر داشته باشید.
برای گربه های بالغ در حقیقت تعداد نرمال دفع مدفوع در روز یک الی دوبار است، اما اگر از بچه گربه نگهداری میکنید باید بدانید که سیستم گوارش آنها به دلیل سوختوساز زیاد، دقیقا دوبرابر گربه های بالغ است.
چه مواردی میتواند نشانه غیرطبیعی برای دفع مدفوع گربه باشد؟
بعد از در نظر گرفت مواردی که در قسمت قبلی به خدمت شما همراهان عزیز ارائه شد، موارد زیر میتوانند نشانه غیر طبیعی دفع مدفوع گربه باشند:
- عدم دفع به صورت روزانه: گربه های بالغ و نوزادان بدون استثناء روزانه دفع مدفوع دارند و اگر گربه شما روزانه دفع ندارد میتواند نشانه مهم یبوست باشد، فراموش نکنید که حتما به گربه آب کافی برسانید و اگر به صورت ناگهانی فیبر را از رژیم غذایی او حذف کردید، باید با دامپزشک مشورت کنید.
- مدفوع با بو و شکل غیرعادی: اگر متوجه تغییر در بو و شکل غیر طبیعی مدفوع گربه خود شدهاید بازهم باید رژیم غذایی را به صورت کامل بررسی کنید، تغییرات ناگهانی میتوانند به اسهال منجر شوند و اسهال مداوم نیز میتواند یک نشانه هشدار دهنده عفونت باشد.
گربه از چه سنی در خاک دستشویی میکند؟
بچه گربههایی که تازه به دنیا آمدهاند از سن یک الی سه هفتگی امکان دفع به صورت غریزی را ندارند و ممکن است گربه مادر با تحریک آنهارا مجبور کند که مواد زائد بدن خودرا دفع کنند.
به صورت غریزی و بدون آموزش خاص از اول، بچه گربهها از سه هفتگی به بعد نسبت به خاک و موارد شبیه به آن واکنش نشان میدهند و ممکن است حتی از آن استفاده کنند.
اما خب سن اصلی برای استفاده از خاک برای دستشویی کردن و آموختن از مادر برای دستشویی کردن در خاک، از سن پنج هفتگی بچه گربه شروع میشود و میتواند به تنهایی از خاک استفاده کند.
اگر از یک بچه گربه نگهداری میکنید که مادر ندارد، باید خودتان در این سن به گربه آموزش بدهید که برای دستشویی از خاک استفاده کند.
ظرف خاک گربه را کجا بگذاریم؟
ظرف خاک تنها یک وسیله عادی برای دفع مواد زائد بدن گربه نیست و محل نگهداری آن نیز به همین اندازه مهم است، باید بدانید اگر هرکدام از موارد زیر را رعایت نکنید گربه از خاک استفاده نخواهد کرد.
برای نگهداری اصولی ظرف خاک، این موارد را باید مدنظر داشته باشید:
- محل نگهداری ظرف خاک باید حتما خلوت باشد و در معرض رفتوآمد یا صداهای غیر طبیعی مانند ماشین لباسشویی نباشد.
- محل ظرف خاک باید به صورت کامل صاف، در دسترس و ثابت باشد، اگر از بچه گربه نگهداری میکنید بهتر است مکان آن را یکباره عوض نکنید.
- خوراکی های گربه را در محل ظرف خاک قرار ندهید، گربه ها به شدت موجودات حساسی هستند و علاقه دارند خوراکی هایشان از محل ظرف خاک دور باشد، همچنین بهتر است محل نگهداری ظرف خاک دارای تهویه مطبوع و جریان هوای منظم باشد.
چرا گربه من خارج از خاک دستشویی میکند؟
گربهها به شدت حیوانات حساسی به نظافت و تمیزی محیط هستند، از ظرف غذا گرفته تا ظرف خاک نظافت محل باید رعایت شود و هرگونه آلودگی باعث میشود تا گربه نسبت به استفاده از آن بیتفاوت باشد.
اگر گربه شما خارج از خاک دستشویی کرد باید حتما نظافت خاک را چک کنید، اگر مدت زیادی است خاک را عوض نکردید باید حتما آن را عوض کنید و اجازه ندهید خاک گربه خیلی کثیف بماند.
یکی دیگر از موارد مهم و قابل توجه برای بررسی نژاد گربه است، گربه شما اگر جزء نژادهای دارای آلرژی است ممکن است به خاک جنس خاک واکنش نشان دهد، البته اگر گربه شما نژادی از میان گربه های با موهای بلند مانند پرشین یا اسکاتیش است، باید حتما خاک مخصوص این نژاد را با مشورت دامپزشک تهیه کنید.
چگونه به گربه و بچه گربه یاد بدهیم که در خاک دستشویی کند؟
این مسئله برای گربه هایی که توسط مادر بزرگ شدهاند کاملا غریزی است، اما همانطور که در اول این وبلاگ ذکر شد، شما باید خودتان به بچه گربه بدون مادر این مسئله را آموزش بدهید.
البته که برای یادگیری بچه گربه باید صبر داشته باشید چرا که این پروسه ممکن است چند روز زمان نیاز داشته باشد.
موارد زیر برای یادگیری مفید خواهند بود:
- انتخاب ظرف خاک با ارتفاع مناسب و همچنین انتخاب بهترین نوع خاک برای استفاده
- انتخاب محل مناسب برای نگهداری ظرف خاک و تشویق به استفاده از آن
- انتخاب خوراکی مورد علاقه گربه یا بچه گربه به عنوان جایزه بعد از استفاده از ظرف خاک
- نظافت ظرف خاک به صورت منظم و مداوم
- راهنمایی بچه گربه به سمت ظرف خاک بعد از خوردن وعده غذای اصلی و یا بیداری از خواب طولانی