یکی از موارد پرکاربرد و مهم برای نگهداری گربه در ساختمان خاک است، هرچه خاک سالمتر و تمیزتر باشد به مراتب نیز سلامتی گربه تضمین شده و از بسیاری بیماری های مختلف بدور خواهد بود.
اما خب باید بدانید که خاک گربه همانند هر وسیله دیگری که برای استفاده تهیه شده، بسیار به زمان استفاده حساس است و حتما باید نسبت به تعویض آن با خاک تازه در فواصل زمانی معینی اقدام کرد.
در این نوشتار با همراهی شما قصد داریم به بررسی دقیق زمان عوض کردن خاک گربه و موارد مهم پیرامون آن بپردازیم، تا پایان این نوشتار با ما همراه باشید.
چه زمانی باید خاک گربه را عوض کرد؟
برای عوض کردن خاک گربه باید موارد بسیار زیادی را در نظر داشت، فراموش نکنید که عوض کردن خاک گربه با تمیز کردن روزانه خاک گربه با استفاده از بیلچه تمیز تفاوت بسیار زیادی دارد و در این عنوان خاک کهنه باید به صورت کامل دور ریخته شود.
خاک گربه به دلیل استفاده مداوم گربه برای دستشویی کردن و همچنین وسواس بسیار زیاد گربه به آن، به هیچوجه نباید خاصیت خودرا از دست بدهد و به عبارتی در کنار فرم ظاهری خود، نباید بوی نامطبوعی را در محیط پخش کند.
در صورتی که احساس میکنید خاک شما خاصیت خودرا از دست داده است باید حتما نسبت به تعویض آن اقدام کنید، البته فراموش نکنید که شما باید حتما و هرروز پس از دستشویی گربه، مواد دفعی را به صورت کامل از خاک جمعآوری کنید.
با رعایت تمامی این موارد، براساس تجربه به شما پیشنهاد میکنیم حتما در یک هفته الی ده روز، نسبت به تعویض خاک قدیمی گربه اقدام کنید و همراه با آن، حتما جعبه خاک را نیز شسته و ضدعفونی کنید.
نکاتی برای تمیز نگه داشتن جعبه خاک گربه
جعبه خاک به دلیل نگهداری حجم زیادی از خاک دستشویی و همچنین استفاده توسط گربه، نیازمند نگهداری اصولی برای راحتی گربه است، به صورت کلی موارد مهم را میتوانیم بر اساس لیست زیر دستهبندی کنیم:
- بعد از هربار تعویض خاک، بهتر است حتما جعبه خاک را به صورت کامل بشورید و ضدعفونی کنید، همچنین تا قبل از خشک شدن کاملا جعبه به هیچوجه مجدد به آن خاک اضافه نکنید.
- اگر جعبه خاک بسیار قدیمی است و بسیاری از لکه های آن با شستوشو از بین نمیرود بهتر است یک جعبه خاک جدید تهیه کنید.
- اگر گربه شما عادت به استفاده از خاک با دانه های بسیار ریز دارد، به شما پیشنهاد میکنیم حتما از جعبه خاک دربدار استفاده کنید.
- در صورتی که گربه حساس به استفاده از خاک های معطر است، بهتر است حتما ظرف خاک درب دار تهیه کنید و منظم به نظافت خاک بپردازید.
- فراموش نکنید روزانه و به صورت منظم، ظرف خاک گربه را با استفاده از بیلچه بهداشتی و مخصوص، تمیز کرده و محتوایت آن را پس از دستشویی رفتن گربه خالی کنید
با رعایت موارد فوق، قطعا همیشه جعبه خاک گربه را تمیز نگهداری کردهاید و گربه شما برای استفاده مداوم از این ظرف، تمایل نشان خواهد داد.
چگونه خاک گربه را عوض کنیم؟
به دلیل پیشنهاد مداوم برای تعویض خاک گربه در بازههای زمانی مختلف، آموزش نکات مهم آن نیز ضروری است و به شما پیشنهاد میکنیم براساس چک لیست زیر پیش بروید:
- در مرحله اول مطمئن شوید که فاصله زیادی از دستشویی رفتن گربه شما نگذشته است، زیرا برای تمیز کردن و عوض کردن خاک گربه نیازمند زمان قابل توجهی خواهید بود، در این قسمت اول با استفاده از بیلچه مخصوص و دستمال تمامی خاک قدیمی را درون کیسه مخصوص ریخته و محکم گره دهید.
- ظرف خاک را به صورت کامل بشورید، به صورتی که عاری از هرگونه لکه ادرار یا سایر موارد باشد و سپس محیط درون آن را نیز به صورت کامل ضدعفونی کنید، هنگام نظافت ظرف نیز کاملا دقت کنید که ظرف خاک دارای شکستگی نباشد، بعد از اتمام حتما باید ظرف را بگذارید تا به صورت کامل خشک شود و از افزودن خاک بدون خشک کردن آن کاملا خودداری کنید.
- اکنون وقت اضافه کردن خاک تازه به ظرف خاک دستشویی گربه است، ظرفی که از قبل شستهاید و اکنون کاملا خشک شده است را بیاورید و به ارتفاع و ضخامت هفت سانتیمتر، به آن خاک تازه اضافه کنید، پیشنهاد میکنیم اگر قصد استفاده از خاک جدیدی را دارید حتما مقداری از خاک قبلی را که عاری از آلودگی است در مقیاس کم با خاک جدید ترکیب کنید و سپس ظرف خاک را در دسترس گربه قراردهید، این مسئله میتواند برای عادت کردن گربه به خاک جدید بسیار مفید باشد.
در پایان نیز خاک گربه برای استفاده آماده است، شما میتوانید ظرف را در محل همیشگی قرارداده و در روزهای آتی، خاک را از مواد اضافی تصفیه کنید.
سطح خاک گربه چقدر باید باشد؟
یکی از کاربردهای اصلی خاک دستشویی برای گربه، پوشاندن مواد دفعی درون خاک است و سطح خاک نیز باید دقیقا به میزانی باشد که گربه برای انجام موارد غریزی خود، کاملا احساس راحتی داشته باشد.
براساس تجربه، به شما پیشنهاد استفاده از عدد استاندارد پنج الی هفت سانتیمتر را برای سطح خاک داشته باشید.
دلیل اصرار نیز برروی این عنوان در ابتدا جلوگیری از پاشیدن خاک گربه به بیرون است، اگر سطح خاک بسیار کمتر از این عدد باشد گربه هنگام کندن و خاک کردن قطعا خاک را به بیرون میپاشد و اگر سطح خاک از رقم فوق بیشتر شود، کندن آن برای گربه بسیار سخت خواهد بود.
چگونه خاک گربه را تصفیه کنیم؟
برای استفاده بهینه از خاک گربه، حتما نیازی به تعویض آن به صورت روزانه ندارید و تنها کافی است به صورت منظم، خاک گربه را تصفیه کنید، موارد زیر را برای تصفیه خاک گربه به صورت اصولی به شما پیشنهاد میکنیم:
- برای جداکردن توده های آلودگی در خاک، بهتر است با استفاده از یک بیلچه مخصوص آنهارا از درون خاک جمع کنید و فراموش نکنید که پس از کندن آن، ارتفاع خاک را به حالت طبیعی خود بازگردانید، بازمانده خاک را نیز برای اطمینان بیشتر حتما چک کنید.
- اگر امکان جداکردن آلودگی های خاک را با استفاده از بیلچه ندارید و خاک مخصوص شما این خاصیت را ندارد، شما میتوانید با تهیه یک الک مخصوص براساس سایز دانه های خاک، خاک گربه را الک کنید و آلودگیها و دانه های ریز را از آن جدا کنید.
- اگر بعد از تمیز کردن روزانه حجم خاک کم شد، برای راحتی بیشتر گربه بهتر است تا کسری خاک را با استفاده از خاک تازهتر جبران کنید.
- اگر خاک بوی نامطبوعی دارد بهتر است نسبت به بوگیری خاک اقدام کنید، البته باید بدانید که در بسیاری از موارد استفاده از جوش شیرین برای این مسئله پیشنهاد میشود که بسیار خطرناک است، این ماده شیمیایی در برخی گربه ها ممکن است ایجاد حساسیت کند و برای بوگیری بهینه، بهتر است حتما از اسپری ها و مواد مخصوص گربهها با مشورت دامپزشک استفاده کنید.
رعایت موارد بالا به میزان زیادی میتواند عمر استفاده از خاک را برای شما افزایش دهد و در نظافت گربه نیز بسیار موثر باشد، فراموش نکنید که با رعایت این موارد گربه خانگی شما همواره یک خاک تمیز را برای دستشویی در اختیار دارد.
آیا میتوانیم خاک گربه را اصلا عوض نکنیم؟
پاسخ به سوال قطعا منفی است، زیرا گربه یکی از حیوانات بسیار حساس به پاکیزگی است و در صورتی که نظافت خاک و تعویض منظم آن صورت نگیرد، گربه شما با استشمام بوی نامطبوع یا دیدن خاک آلوده دیگر از ظرف خاک استفاده نخواهد کرد.
همچنین ممکن است گربه شما بیرون از ظرف خود دستشویی کند و یکی از دلایل ابتدایی آن نیز چیزی نیست جزء عدم رعایت نظافت ظرف خاک گربه و بدین دلیل اهمیت تعویض خاک گربه بسیار مهم است.