09902860271

info@avandpet.com

|

علت جیش نکردن گربه درخاک

Picture of نویسنده مقاله:

نویسنده مقاله:

آوند پِت

آخرین مقالات

تهیه و تدارک خاک دستشویی ، ظرف خاک و محل مخصوص نگهداری این ظرف برای افرادی که از گربه در خانه نگهداری می‌کنند همگی برای حفظ نظافت محیط، سلامتی انسان و همچنین گربه است و رعایت تمامی موارد پیرامون آن دارای اهمیت زیادی است.

اما خب گاهی ممکن است گربه شما از ظرف مخصوص دستشویی استفاده نکند و این مسئله نیز موجبات نگرانی را برای شما فراهم کند، در این نوشتار با شما همراه هستیم تا به صورت کامل با علت جیش نکردن گربه در خاک آشنا شویم و از شما دعوت می‌کنیم که تا پایان با ما همراه باشید.

 

دستشویی نکردن گربه در ظرف خاک به دلایل رفتاری

گاهی ممکن است عدم استفاده گربه از ظرف مخصوص دستشویی و خاک آن به دلایل رفتاری باشد، البته خب طبیعی است که در حیوانات خانگی اولین دلیل امتناع دارای مسئله رفتاری باشد و در ابتدا آن نیز مورد بررسی قرار بگیرد.

به صورت کلی گربه‌های خانگی حیواناتی هستند که از آرامش لذت می‌برند و همچنین اصلا پذیرای تغییرات ناگهانی اتفاقی نیستند، لیست زیر می‌تواند شامل موارد مهمی باشد که گربه شما به دلیل رفتاری از ظرف دستشویی خود استفاده نمی‌کند:

  • رقابت با سایر گربه‌های هم‌خانه برای نشان دادن قدرت و سطح قلمرو
  • تغییر ناگهانی ظرف دستشویی آن‌هم در محلی که صدا و عامل استرس زیادی وجود دارد
  • درد یا مشکلات جسمی ناشی از تجربه تلخ یادگیری استفاده از خاک که می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد

لیست دلایل رفتاری بالا عمده‌ترین مواردی هستند که توسط صاحبان گربه در خانه و همچنین دامپزشکان به عنوان مشکل رفتاری گزارش می‌شوند، اما خب خبر خوش این است که دستشویی نکردن گربه به دلایل رفتاری یکی از مواردی است که به راحتی با تشویق، پاداش و فراهم کردن شرایط بهینه می‌تواند حل شود.

 

دستشویی کردن گربه در خانه به دلیل کثیف بودن ظرف خاک

گربه به دلیل وسواس و علاقه به تمیز بودن محیط و بدن خود، ممکن است از استفاده ظرف خاکی که بسیار آلوده است خودداری کند، نباید فراموش کنید که گربه اگر کوچک‌ترین بوی نامطبوعی از خاک دستشویی را استشمام کند و یا حس کند که خاک بسیار کثیف است، از استفاده آن امتناع می‌کند.

ابتدایی‌ترین راه‌حل برای این مسئله تمیز کردن روزانه خاک بعد از هربار استفاده گربه برای دستشویی است، این مورد را می‌توانید بسته به جنس و نوع خاک تا یک هفته متوالی ادامه دهید و برای استفاده گربه از خاک، حتما خاک جدید را بعد از این مدت، با خاک کهنه عوض کنید.

در صورتی که خاک کثیف باشد و همچنین بوی نامطبوعی بدهد، گربه قطعا از خاک استفاده نمی‌کند و راهکار آن تنها عوض کردن خاک کهنه است.

 

دستشویی نکردن گربه در ظرف خاک به دلیل محل نامناسب توالت گربه

گربه‌های خانگی برای توالت، نیازمند شرایط بدور از استرس، صداهای مزاحم و همچنین اشیای متحرک مانند پنکه سقفی و کولر هستند، در صورتی که گربه کوچک‌ترین احساس ناامنی نسبت به محل نامناسب ظرف خود داشته باشد از دستشویی کردن در ظرف خاک خودداری می‌کند.

اگرچه این مسئله را نمی‌تواند در موارد خودداری رفتاری گربه جای دهیم، اما بهتر است حتما ظرف خاک گربه را بدور از موارد استرس‌زا برای گربه قرار دهید و مطمئن باشید که احساس اضطراب برای هربار دستشویی رفتن برای گربه ایجاد نمی‌شود.

 

دستشویی نکردن گربه در ظرف خاک به دلیل نوع نامناسب ظرف خاک گربه

ظرف خاک گربه به دلیل نگهداری از خاک و همچنین استفاده توسط گربه دارای اهمیت زیادی است، نباید فراموش کنید که نوع نامناسب ظرف خاک می‌تواند گربه را برای استفاده از خاک منصرف کند، موارد زیر دلایل واضحی برای ظرف خاک نامناسب هستند:

  • ارتفاع زیاد ظرف از زمین
  • عدم تعبیه مکان مناسب برای نشستن و چنگ زدن گربه
  • کثیف بودن ظرف و وجود لکه‌های قدیمی روی ظرف
  • عدم رعایت ارتفاع استاندارد خاک به میزان هفت سانتی‌متر از کف ظرف

 

دستشویی کردن در جایی غیر از ظرف خاک به دلیل استرس

استرس گربه یکی از موارد رفتاری مهمی است که از محیط بیرون به گربه وارد می‌شود و شاید گربه در آن دخیل نباشد، البته خب این مسئله می‌تواند کاری کند که گربه حاضر به استفاده از محیط بیرون ظرف خاک برای دستشویی شود.

به صورت کلی باید فاکتورهای بسیاری را به دلیل این عمل گربه مورد بررسی قرارداد، اگر نتوانستید موارد مهمی را در قسمت اول این نوشتار در لیست اختلال های رفتاری گربه پیدا کنید، بهتر است به لیست زیر توجه کنید:

  • وجود سایر حیوانات در محل زندگی و عدم ارتباط صمیمی گربه با انها
  • تجربه تلخ هنگام آموزش گربه برای استفاده از ظرف خاک
  • درج ظرف خاک در محل نامناسبی که سرشار از عوامل استرس‌زا برای گربه باشد
  • وجود بیماری های گوارشی یا سنگ مثانه برای گربه که دفع مواد زائد همراه با درد باشد

 

 

دستشویی نکردن گربه در ظرف خاک به دلیل نوع نامناسب خاک گربه

گربه‌ها حیواناتی بسیار علاقه‌مند به موارد تکراری، همیشگی و همچنین استاندارد با زندگی خود هستند، یکی از نکات بسیار مهم در این میان جنس خاک گربه است که اگر به یکباره و بدون عادت قبلی توسط شما عوض شود، گربه دیگر از آن برای دستشویی استفاده نمی‌کند.

باید توجه داشته باشید که اگر از خاک های بسیار معطر و دارای اسانس استفاده می‌کنید، ممکن است این عطر سبب عامل آزار برای گربه باشد و اصلا برای گربه خوشایند نباشد، همچنین اگر از خاک شیمیایی و معدنی استفاده می‌کنید ممکن است پوست گربه شما نسبت به آن حساسیت داشته باشد و از آن استفاده نکند.

به همین دلیل توصیه می‌شود که حتما نمونه‌های بهینه و استاندارد خاک را برای استفاده گربه تهیه کنید، اگر هم ناچار به عوض کردن خاک قدیمی گربه با یک مدل جدید هستید بهتر است این تغییر را ابتدا به صورت ترکیب کردن مقداری خاک قدیمی با خاک جدید انجام دهید.

 

عدم استفاده از ظرف خاک در گربه های بی ناخن!

وجود ناخن برای گربه ها به صورت غریزی بسیار مهم است و یک وسیله پرکاربرد برای دفاع و همچنین چنگ زدن موارد دلخواه محسوب می‌شود، ممکن است به دلیل نگهداری در خانه ناخن های گربه ها کوتاه کنید از آسیب به اشیاء محیط زندگی جلوگیری کنید.

گربه‌ها عادت دارند بعد از استفاده از خاک برای دستشویی کردن، با چنگ زدن خاک و پوشاندن مواد دفعی بدن خود، نظافت محیط را انجام دهند و در صورتی که گربه ناخن نداشته باشد ممکن است نتواند این مسئله را به خوبی انجام دهد.

برای حل این مشکل بهتر است خاک‌هایی را انتخاب کنید که نیازمند چنگ زیاد برای جابه‌جایی ندارند تا گربه های بی ناخن نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

 

دستشویی نکردن گربه در ظرف خاک به دلیل بیماری

یکی از دلیل های اصلی عدم استفاده گربه از خاک برای دستشویی می‌تواند بیماری های جسمی باشد، فراموش نکنید که وجود کوچکترین بیماری می‌تواند گربه را برای استفاده از ظرف خاک منصرف کند.

به صورت کلی بیماری‌های که می‌تواند باعث این اتفاق باشد را به صورت زیر دسته‌بندی کرده‌ایم:

  • عفونت های پوستی و بیماری های مرتبط با خاک نامناسب
  • وجود بیماری های انگلی و قارچی
  • سنگ مثانه و بیماری گوارشی که باعث دفع سخت مواد زائد می‌شود
  • فوبیا استفاده از ظرف خاک در مکان مشخص

 

با گربه ای که در ظرف خاک دستشویی نمیکنه چه کنیم؟

برای تشویق گربه و استفاده از ظرف خاک برای دستشویی، تنبیه یا بالابردن صدا به نیت تنبیه شاید نتواند گزینه مناسبی باشد و شما باید در ابتدا به صورت ریشه‌ای با این مشکل گربه خود مواجه شوید.

در ابتدا باید اطمینان حاصل کنید که گربه شما( به خصوص گربه‌های به سرپرستی قبول شده که بیشتر از چندماه سن دارند ) هنگام آموزش استفاده از ظرف خاک، آزار ندیده‌اند.

در کنار این موارد شما باید یک چک لیست مهم برای خاک و ظرف آن داشته باشید، تهیه خاک مناسب، ظرف استاندارد و همچنین فراهم کردن محیط مناسب ظرف بسیار مهم است.

بعد از رعایت تمامی این موارد اگر همچنان گربه شما از ظرف خاک استفاده نمی‌کند تنها کافی است در فواصل زمانی بعد از غذا یا صبح هنگام بیداری، گربه خود را بعد از بیدار شدن به سمت ظرف خاک هدایت کنید و در ازای استفاده گربه از ظرف برای دستشویی، به او خوراکی محبوبش را به عنوان تشویقی بدهید.

دادن تشویقی به گربه برای استفاده از ظرف دستشویی می‌تواند بسیار مفید باشد و یک راه تربیت اصولی نیز برای گربه خانگی به شمار می‌رود.

 

از کجا بفهمیم گربه دستشویی دارد؟

برای فهمیدن اینکه گربه دقیقا کی دستشویی دارد بهتر است بازه‌های زمانی معمول گربه را در نظر داشته باشید، این موارد می‌توانند شامل بعد از وعده های غذایی و همچنین بعد از بیداری باشد.

البته اگر موارد زیر برای گربه شما نمی‌تواند نشانه داشتن دستشویی باشد بهتر است تغییرات رفتاری را در لحظه برای گربه در نظر بگیرید، اگر گربه ناگهانی تحرک زیادی داشت و یا سعی کرد خودرا به گوشه‌ای آرام دور از محیط عادی برساند، می‌تواند یک نشانه برای نیاز به دستشویی تلقی شود.

 

گربه در روز چند بار مدفوع میکند؟

تعداد دفع مدفوع برای گربه بسته به سن می‌تواند متفاوت باشد، در کنار سن باید به رژیم غذایی گربه و میزان فیبر مصرفی آن دقت کنید و در نهایت توجه داشته باشید که گربه‌های تازه متولد شده ممکن است تا روزی چهاربار نیز دفع مدفوع داشته باشند، رقمی که برای گربه‌های بالغ می‌تواند روزی یک الی دوبار باشد.

دفع مدفوع برای گربه‌ها می‌تواند نشانه‌های بسیاری داشته باشد، پس اگر احساس تغییری در الگو اصلی دفع گربه خود دارید باید به رژیم غذایی ، بیماری های گوارشی و سایر موارد بسیار دقت کنید و حتما با دامپزشک مشورت کنید.

 

 

گربه در روز چندبار ادرار می‌کنه؟

گربه به صورت طبیعی ممکن است در طی یک‌روز براساس یک رژیم غذایی معتدل و غذای حاوی مایعات، بین روزی دو الی چهار بار متغیر باشد، البته پارامتر های زیر را باید برای تعداد دفع ادرار گربه در طی یک روز مدنظر داشته باشید:

  • سن گربه می‌تواند دخیل در تعداد دفع ادرار باشد
  • وجود بیماری های کلیوی یا دیابت برای گربه می‌تواند باعث افزایش ادرار باشد
  • در صورتی که رژیم غذایی سرشار از مایعات برای گربه پیش‌بینی شده، ممکن است دفعات دفع ادرار نیز افزایش پیدا کند.
  • ابتلا گربه به سنگ کلیه و ترس درد از آن، احتمال کاهش دفعات ادرار را خواهد داشت.

 

چگونه به گربه جای دستشویی را یاد دهیم؟

برای آموختن این مسئله به گربه های نوزاد و یا بالغی که جای دستشویی آنها عوض شده است پیشنهاد می‌کنیم به ترتیب موارد زیر این کار را انجام دهید:

  • ابتدا تمام موارد مورد نیاز را اعم از خاک، ظرف مناسب و فضای بهینه برای دستشویی گربه فراهم کنید و مطمئن شوید که فضا برای گربه استاندارد است.
  • در فواصل تکراری و براساس رفتارهای گربه، اگر مطمئن شدید گربه نیاز به استفاده از دستشویی دارد اورا به سمت مکان ظرف خاک هدایت کنید.
  • به آرامی سعی کنید گربه را روی ظرف خاک قرار دهید و بعد از هربار استفاده موفقیت‌آمیز، اجازه دهید گربه با چنگ زدن مواد دفعی خودرا پنهان کند.
  • بهتر است بلافاصله برای تشویق گربه، به او خوراکی مورد علاقه تشویقی را بدهید و خاک را برای استفاده گربه همیشه تازه و تمیز نگهداری کنید.